Kung hei fat choy!

Gung hei fat choi!

Glider utan dess like!

Så var dommens dag över en, och resultaten av tentamina lades fram. Det visade sig att min "isugning" som förra inlägget tog upp lyckades!! Minimal insats för maximal utdelning, vilket gör att jag skäms fruktansvärt! Nu har jag bara en hemtentamen om Japans historia fram till 1868 att skriva, sen kan jag fortsätta med ytterligare 20p i B-kursen. Frågan är bara hur jag ska sluta flumplugga denna terminen också; jag vill ju inte LÄRA mig japanska, jag vill KUNNA japanska...

Dessutom har jag äntrat min karriär som privatlärare vilket lyckades förvånansvärt bra, även om vi inte kom så långt som man hoppades, och dessutom blev utkörda ur salen när den "vanliga" kinesiskaläraren skulle gå hem. Lönen består i att jag blir tvungen att skriva klart min bok :) Eleven var nöjd och hon satte upp sig på en ny tid redan på torsdag, vilket jag tar som ett VG i min utlärarkunskap :)

Men men.. nu blir det en all-nighter om diverse samurajer och buddhistmunkar.. önska mig lycka till!

Japanskatenta & Tvångsblogg

Igår fick jag ett klagomål, vilket var droppen som fick bägaren att rinna över; m.a.o. startade jag idag en blogg ! Faktum är att jag hade en sida på min uråldriga hemsida för kanske 5-6 år sedan där jag skrev vad som i dag kallas just blogg, men den föll ganska snabbt i glömska. Vi får väl se vad detta leder till!

Idag blev jag uppsurrad av mobiltelefonen redan 08:30 för att begå akademisk seppuku på instutionen för orientaliska och afrikanska språk. Jag skulle alltså ha tentamen i japanska! Väl där vankades 4 tentor på ungefär 4 timmar. Som det flesta vet studerar jag bara det jag själv tycker är intressant och det gjorde att jag var väldigt säker endast på en sak, kanji. Med det resterande läsestoffet drabbades jag av hybris och antog att hjärnan utan min inblanding själv skulle sugit i sig under lektionerna. Hur bra detta isugande fungerat får jag bevis på först på måndag kl 13. Resten av dagen har spenderats i halvsovandets tecken då jag suttit på biblioteket konstant den senaste veckan, så ikväll blir det fortsatt slöande som gäller.